Hoewel ik oorspronkelijk uit een klein dorpje in Twente kom, woon en werk ik al lang met veel plezier in Breda. De combinatie van de bourgondische binnenstad en de prachtige natuur spreken me aan. Behalve van mijn werk en gezin geniet ik van creativiteit, lezen, contact en beweging.

Fascinatie

De mens in het werk heeft mij altijd gefascineerd. Als dochter van een gedreven ondernemer en een mensgerichte moeder kreeg ik de boodschap mee dat werken niet ten koste mag gaan van menselijkheid. Dit inspireerde mij tot de keuze om af te studeren aan de Universiteit van Tilburg als psycholoog op het snijvlak van Arbeid, Gezondheid en Organisatie.

Na een eigen burn-out in 2014 heb ik de focus in mijn werk gelegd op het thema ‘professionele zelfzorg’. Hoe zorg je goed voor jezelf wanneer het jouw kerntaak is om anderen te ondersteunen/helen? Met deze vraag in mijn achterhoofd heb ik mijn boek Take Care! Zelfzorg voor professioneel begeleiders (Boom 2016) geschreven.

Sindsdien bestaat mijn doelgroep hoofdzakelijk uit professionals die met mensen werken en de organisaties waarin zij werken.

Ervaring

Mijn loopbaan als psycholoog begon bij ArboUnie waar ik veel ervaring opgedaan heb binnen alle sectoren van de arbeidsmarkt. Omdat het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan ben ik sinds 1997 zelfstandig gevestigd als psycholoog in Breda, met een specialisme in burn-outbegeleiding en de preventie van werkstress.

Ik ben aangesloten bij het coachnetwerk van de Academie voor Medisch Specialisten en van De Baak. Als gastdocent Professionele Zelfzorg ben ik verbonden aan de psychologieopleiding van Universiteit Tilburg en de postacademische GZ-opleiding van RINO Zuid.

Recente opdrachtgevers voor individuele trajecten, trainingen en teamdagen

  • Bedrijfsgezondheidszorg (HumanCapitalCare, ArboUnie, Mous personele diensten)
  • Verzekeraars (MOVIR)
  • Non-profit (Gemeente Rucphen, Lokaal Team Baarn)
  • Onderwijs (INOS, Avans Hogeschool)
  • (Geestelijke) gezondheidszorg (Thebe, VISIO, Parnassia GGz, PsyQ)
  • Welzijn (SPRING jeugdzorg, Kwadraad maatschappelijk werk, Lokalis Utrecht)

Accreditatie

Registerpsycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsychologie (lidnummer 18606)
Als supervisor erkend door NIP (registerpsycholoog A&O), NFG, NVRG, diverse coach-opleidingen. CRKBO-registratie als docent/trainer.